Wedstrijden en activiteiten aan de gang!

Het is opnieuw een spannend en verrijkend jaar voor leerlingen niet-confessionele zedenleer want alle filosofische, metaforische, debatterende, nuancerende, onderzoekende, kritische, relativerende en creatieve vaardigheden kunnen ten volle verkend en ingezet worden in zowel de Debatwedstrijd als de wedstrijd Sapere Aude!

Debatwedstrijd aan de gang

De Digimores Debatwedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door HUJO en is bedoeld voor leerlingen uit de 3e graad ASO/TSO/KSO en BSO. In elke provincie werden voorrondes georganiseerd waarna finalisten geselecteerd werden die dan mogen doorstoten naar de nationale finale in het Vlaams Parlement.

De finale zal plaats vinden op zaterdag 17 maart in zaal de Schelp, Vlaams Parlement Brussel. 

Meer informatie over het programma en de wedstrijd lees je op http://www.debatwedstrijd.be  

Sapere Aude: deelnemen kan nog!

Sapere Aude is een creativiteitswedstrijd voor leerlingen NCZ van de derde graad lager onderwijs, het secundair onderwijs en studenten van het hoger onderwijs. Elk schooljaar staat een vrijzinnig-humanistisch thema centraal.

Het thema dit jaar is ‘armoede en ongelijkheid’. Op de website kan je tal van begeleidende vragen vinden die een inspiratie kunnen vormen voor deelnemers. Voor het eerst is er ook een interlevensbeschouwelijke prijs te winnen voor klassen die samen met andere levensbeschouwingen een werkstuk indienen.

De gedachten zijn vrij! En zo is ook de vorm van je werkstuk. Je kiest met andere woorden wat je maakt: een essay, een filmpje, een knutselwerk, een (educatief) spel, een onderzoek, een dagboek, een toneelstukje … Laat je volledig gaan!

Deelnemen kan nog steeds! De wedstrijd is nog aan de gang. Surf met je leerlingen als de bliksem naar http://www.sapereaude.be en ontdek hoe je kan deelnemen (of winnen!).