Wachtwoord wijzigen

Er kunnen verschillende redenen zijn om jouw wachtwoord aan te passen. De meest logische is dat je pas recent een account hebt bij Digimores en dus een standaard gegenereerd wachtwoord hebt ontvangen dat je na aanmelding wenst aan te passen.

Maar een andere reden is veiligheid: als leraar moet je enorm alert zijn bij het invoeren van wachtwoorden. Gebruik ook steeds verschillende wachtwoorden voor bijvoorbeeld Smartschool of jouw leerplatform, Digimores en persoonlijke e-mail. De interesse vanuit leerlingen wordt stilaan groter om op het account van een leraar te geraken. Door verschillende wachtwoorden te gebruiken bemoeilijk je mogelijke succespogingen.

Hieronder een omschrijving van hoe je jouw Digimores-wachtwoord kunt wijzigen.

STAP 1: Meld aan met je huidig wachtwoord bij Digimores

Surf naar de website van Digimores en meld je aan met jouw bestaand wachtwoord.

STAP 2: Ga naar ‘Profiel’

profiel

STAP 3: Bewerk je profiel – wijzig het wachtwoord

Je komt terecht in de ‘Backend’ van de website. De ‘achterkant’ van de website, hier kan je jouw profiel bewerken en jouw wachtwoord wijzigen.

backendgewoneleden

Scroll naar beneden naar het veld ‘Nieuw wachtwoord’. Typ in het tekstvak een nieuw wachtwoord in, eronder moet je het nieuwe wachtwoord nog eens opnieuw intypen.

wachtwoordwijzigien

STAP 4: Bevestig jouw invoer

Vooraleer je de pagina verlaat dien je nog helemaal onderaan de pagina te scrollen en te drukken op ‘Profiel bijwerken’.

knopprofielwijzigen

BELANGRIJK: Vul jouw profiel zo zorgvuldig mogelijk aan en voeg een avatar toe. Het is niet verplicht maar het zorgt wel voor meer herkenbaarheid.