Vrijzinnige Jongeren

HuJo – ’t Zal Wel Gaan – Studiekring Vrij Onderzoek


HUJO IS…

Hujo_schermafbeelding

Een VrIJziNniG hUmAnisTiscHe jEugDVerEniGiNg voor jongeren met een kritische-en open geest. We dagen jongeren en kinderen uit om vrijuit te spelen en nieuwsgierig naar de wereld te kijken.

Grenzen verkennen

Zo kunnen jongeren helemaal zichzelf zijn op onze VAKANTIES, ACTIVITEITEN, WORKSHOPS, SPELEN en VORMINGEN. We laten hen op een speelse manier de wereld ontdekken en bieden hen een veilige ruimte om hun grenzen te verkennen en te verleggen.

Bij Hujo staan een open geest en inspraak centraal.

Banner Kick-off regioteamsHujo’s regioteams

Omdat wij actief willen meewerken aan een sterk en actief vrijzinnig netwerk hebben we een nieuw concept bedacht: sinds januari 2014 ondersteunen en coachen wij ook diverse regioteams.

Een regioteam is helemaal voor en door jongeren. Met een groep gemotiveerde jonge mensen (16 – 35 jaar) organiseer je een toffe activiteit in de vrije tijd van jongeren. Als groep ga je SAMEN aan de slag, BePaAL je zelf WAT je wil doen, HOE je dit wil doen en WAAR je dit zal doen. En geloof ons, álles kan en álles mag, zolang het past binnen onze kernwaarden*! Hujo ondersteunt waar nodig, kan vormingen, workshops en materiaal aanbieden, en neemt alle vervelende taakjes uit handen. Zo kunnen jullie écht aan de slag!

Een goede band met de leerkrachten N.-C. zedenleer is voor ons erg belangrijk. Daarom willen we de regioteams niet eenzijdig vanuit Hujo vzw organiseren, maar in samenwerking met jullie.

Dus, heb jij goesting om de jeugdactiviteiten in jouw regio eens helemaal om te gooien? Zin om met EEN GROEP vrienden een activiteit voor jongeren te organiseren? Of heb je zelf niet echt inspiratie maar wel zin om je schouders te zetten onder een initiatief van jongeren uit de buurt? Surf dan zeker eens naar de website van Hujo of laat het Eline weten via Eline@hujo.be. Zij kan al niet wachten om samen aan de slag te gaan!

HUMANISTISCHE JONGEREN VZW
Anspachlaan 111 bus 7
1000 Brussel

TEL 02 521 79 20
E-MAIL info@hujo.be

* gelijkwaardigheid, vrijheid, participatie, milieubewustzijn, menselijkheid, verdraagzaamheid, solidariteit, inclusiviteit, redelijkheid,…