deMens.nu – HuisvandeMens


deMens.nu+fakkel_RGB+witruimtedeMens.nu
vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel.

deMens.nu biedt aan iedereen die het wenst vrijzinnig humanistische dienstverlening in de huizenvandeMens. In een huisvandeMens kan je terecht voor informatie, een luisterend oor (morele bijstand), de viering van belangrijke momenten in je leven (plechtigheden) en activiteiten (gemeenschapsvorming).

huisvandeMens_RGBDe huizenvandeMens nemen ook initiatieven naar leerkrachten. Wil je langskomen met je klas om te werken rond vrijzinnig humanisme, levenseinde,…? Wil je graag dat een consulent langskomt in jouw klas om er te werken rond rouw, abortus,…? Wacht dan niet te lang met het contacteren van het huisvandeMens in je buurt.

Het permanente aanbod aan educatief materiaal kan je in deze map vinden. Leerkrachten kunnen dus hier zien wat er beschikbaar is in hun buurt/regio.

Antenne en deMens.nu Magazine, de tijdschriften van deMens.nu (voorheen U.V.V.), zijn interessant als achtergrondinfo (bij je lessen). Klik hier om deze publicaties te raadplegen.

 

Rouwverwerking bij jongeren – Begeleidingspakket: De sokken van de olifant

“Altijd. Nooit. Altijd. Nooit. Altijd. Nooit. Wat een stomme woorden! Dood = Dood. Het doet Altijd pijn en Nooit zie ik hem terug.” Karen, 15 jaar (verloor haar vriend)

desokkenvandeolfiant_schermafbeeldingVoor vrijzinnig humanisten speelt het leven zich af in het hiernumaals. De dood is definitief. Nabestaanden kunnen troost vinden in het koesteren van de herinneringen en de sporen die de overledene in hun leven en hun wereld achterlaat. Deze visie op leven en dood vergt een specifieke benadering van het rouwproces. Ook naar kinderen en jongeren toe. Vanuit dit vrijzinnig humanistisch perspectief selecteerden we materiaal en ideeën die rouwende kinderen en jongeren kunnen helpen. De invulling die kinderen en jongeren zelf geven aan de dood, staat hierbij centraal. Zowel uitgesproken vrijzinnigen als iedereen die zich door deze benadering aangesproken voelt, kan bij ons terecht.

Voor meer informatie, getuigenissen van leerkrachten, … over dit begeleidingspakket, surf naar http://www.desokkenvandeolifant.be/ of raadpleeg de folder. sokkenvandeolifant-folder-defklein

Links

Meer weten over vrijzinnig humanisme?
http://www.deMens.nu/nl/

Meer weten over vrijzinnige verenigingen?
http://www.deMens.nu/nl/UnieVrijzinnigeVerenigingen/lidverenigingen.html

Meer weten over vrijzinnigheid op internationaal vlak?
http://www.iheu.org/