De Maakbare Mens

maakbare_mens_logoDe Maakbare Mens vzw wil het brede publiek kritisch en correct informeren over de medische en biotechnologische ontwikkelingen en de ethische vragen die zich daarbij stellen.

De Maakbare Mens vzw volgt de algemene medische en biotechnologische ontwikkelingen aandachtig en kritisch en focust elk jaar op een ander thema: genetisch testen (2005), orgaandonatie (2006), medicalisering van de samenleving (2007), sport en ethiek (2008) en verlenging van de levensduur (2009).

De Maakbare Mens vzw informeert en sensibiliseert op verschillende manieren gaande van happenings, lezingen, debatten, educatieve folders en publicaties tot ondersteuning van radio- en televisieprogramma’s. Er is een gespecialiseerd documentatiecentrum en ook via de website en een elektronische nieuwsbrief houden ze Vlaanderen op de hoogte.

De Maakbare Mens vzw erkent en houdt rekening met het ethisch pluralistisch karakter van onze samenleving. Dit neemt niet weg dat we eigen standpunten innemen over allerlei bio-ethische kwesties. Uitgangspunten hierbij zijn humanistische waarden zoals vrijheid, zelfbeschikking, autonomie, gelijkheid, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid en solidariteit.

Voor meer informatie, surf naar hun website.

In deze map vind je het educatief materiaal van de Maakbare Mens.

 

IN DE KIJKER:

banner_reeks_het brein belicht

Vind jij het brein ook zo fascinerend? De Maakbare Mens organiseert, in samenwerking met deMens.nu en Breinwijzer vzw, een 6-delige reeks over het brein. Na de succesvolle eerste edities in Antwerpen en Brussel vinden in het najaar activiteiten plaats in Oostende, Hasselt, Leuven en Gent.

Het ouder wordende brein – Hasselt
‘Alzheimer dementie: een wetenschappelijke benadering’
Maandag 6 oktober 2014 om 19.30 u.
Door Christine Van Broeckhoven
VOC Hasselt, A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Niet aangeboren hersenletsels (NAH) – Leuven
Donderdag 16 oktober 2014 om 20u.
Met Guy Lorent, Engelien Lannoo en Annemie Scheuremans
Huis van de tolerantie, Brusselsestraat 332, 3000 Leuven

Het jonge brein – Gent
Woensdag 19 november 2014 van 13 u. 30 tot 17 u.
Met Christophe Lafosse, Wim Beyers, Vicky Franssen en Eric Schoentjes
Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven