Over de regio’s

 U hebt zich misschien al eens deze vragen gesteld: Hoe zit dat nu? Wie zijn mijn collega’s NCZ in de scholengroep, buurt, regio? Welk lesmateriaal bedenken ze of gebruiken ze? Welke knelpunten ervaren zij? Over welk lesmateriaal zijn ze heel of net minder tevreden? Heb ik hen eigenlijk al eens raad gevraagd of tips gekregen? Heb ik al eens met één van hen samengewerkt?

WLE in jouw regio?

In Vlaanderen en Brussel zijn er verschillende regionale groepen:Together Everyone Achieves More

 1. WLE Antwerpen
 2. WLE Brugge
 3. WLE Brussel
 4. WLE Limburg
 5. WLE Waasland
 6. WLE Vlaams-Brabant

Wat zijn regionale bijeenkomsten?

Leerkrachten, studenten en lectoren NCZ, vrijzinnig humanistische consulenten en sympathisanten van de cursus NCZ komen op regelmatige tijdstippen samen op woensdagmiddag of –avond. Door niet alleen binnen de virtuele gemeenschap maar ook in ‘real-life’ samen te werken, proberen de deelnemers samen de cursus NCZ te verbeteren. Dit leidt op zijn beurt tot een tijdswinst en draagt bij aan meer arbeidsvreugde.

Wat doen regionale groepen?

WLE Limburg: 05/02/2014

De globale activiteit bestaat uit het effectief samenwerken en gezamenlijk ontwikkelen van visie, spel- en lespakketten, evaluatiemethodes… voor het vak NCZ. Dit is echter niet alles! Tijdens deze bijeenkomsten ontmoet je ook collega’s, wissel je ervaringen uit, neem je deel aan diverse activiteiten (workshop, vorming, …). Het spreekt voor zich dat elke groep zelf de specifieke activiteiten en werking bepaalt.

Hoe neem ik deel?

Interesse om deel te nemen? Stuur dan snel een e-mail met je gegevens naar de contactpersoon van jouw regio.

 1. WLE Antwerpen: Anouk Leys via anouk.leys@pandora.be
 2. WLE Brugge: Tash De Rycke via tashderycke@gmail.com
 3. WLE Brussel: Joy Macilray via joymacilray@gmail.com
 4. WLE Limburg: Marijke Van Vlasselaer via vanvlasselaermarijke@hotmail.com
 5. WLE Waasland: Katja Veraert via katja.veraert@demens.nu
 6. WLE Vlaams-Brabant: Stefanie Bakelandt via stefanie.bakelandt@demens.nu

Zelf een regionale groep starten?

Wauw: wat een enthousiasme en ondernemingszin! Als je met een nieuwe regionale groep wil starten, neem dan zeker eens contact op met WLE vzw – DigiMores via info@digimores.org. Wij spreken dan graag eens met je af voor een kennismakingsgesprek om te bekijken wat je plannen zijn en waar er hulp mogelijk is vanuit WLE vzw – DigiMores.