Over WLE vzw-DigiMores

Wie alleen werkt telt op,

Wie samenwerkt vermenigvuldigt

 WLE vzw, of voluit de Werkgemeenschap Leraren Ethiek, stelt zich tot doel de leraren niet-confessionele zedenleer van alle onderwijsniveaus en netten te verenigen, hen te ondersteunen en hun belangen te verdedigen. WLE vzw communiceert onder de naam digimores.

Digimores wil een actieve samenwerking creëren tussen alle leerkrachten niet-confessionele zedenleer en iedereen die met het vrijzinnig humanisme begaan is. Dankzij digimores kan men elkaar inspireren in een kwalitatief virtueel kader dat ontwikkeld en onderhouden wordt door het beheerdersteam, een team van leerkrachten NCZ die dit doet in hun vrije tijd.

Promo_digimoresDigimores leeft van de overtuiging dat we als leerkrachten sterker staan als we samenwerken en dat er doorheen intense wederzijdse ondersteuning kan gezocht worden hoe de vrijzinnigheid bij jongeren op een hedendaagse wijze kan ontsloten worden.

 

 Ok, maar wat doen we?

Digimores is een virtuele gemeenschap waar leraren NCZ van alle onderwijsniveaus- en netten en een aantal vrijzinnige organisaties informatie en kennis uitwisselen. Zo kan je op een makkelijke manier lesmateriaal met de hele community delen of gewoon van gedachten wisselen op het forum.

Solidariteit is bij leerkrachten NCZ een belangrijke waarde en uit zich in het ter beschikking stellen van lesmateriaal. Als lid van digimores dien je dan ook zelf je lesmateriaal ter beschikking te stellen. Hoe meer lesmateriaal, hoe interessanter het wordt op deze community!

Verder biedt digimores de comités Lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd een digital platform om hun draaiboeken en ideeën beschikbaar te stellen. We houden al onze abonnees via een e-brief op de hoogte van interessante activiteiten, leuke initiatieven en waardevol lesmateriaal…

Collega Audry Swinnen: “Vanaf het 1e uur ben ik fan van DigiMores, een site die intussen geëvolueerd is tot een prachtig instrument, een must voor iedere leerkracht NCZ. DigiMores heeft me al vaak geholpen bij het updaten, verbeteren, aanvullen, … van mijn lessen. Zeker als beginnend leerkracht NCZ. Maar zeker en vast ook nu nog, als leerkracht met enkele jaren ervaring. Daarom voeg ik nu en dan een eigen lespakket toe waarover ikzelf tevreden ben, laad ik goed beeldmateriaal op of probeer ik een collega te helpen via het forum. Op die manier is de cirkel rond: ik geniet van de creativiteit en inbreng van mijn collega’s, zoals zij ook van die van mij kunnen genieten. Toch geen onbelangrijke gedachtegang voor een vrijzinnig humanist – en dus voor ons allemaal als leerkracht NCZ – als je het mij vraagt.”

REGIONALE ONTMOETINGEN

Leerkrachten die wensen kennis te maken en samen te werken met collega’s zijn welkom op de bijeenkomsten van de regionale werkingen. Interesse? Stuur een bericht naar de regionale verantwoordelijken. Hun e-mailadressen vind je via hier.

WEDSTRIJDEN & ACTIVITEITEN

  • Debatwedstrijd: Sinds 2010-2011 organiseren we jaarlijks een debatwedstrijd voor de leerlingen van de derde grad S.O. Voor meer informatie over dit initiatief surf naar de website http://www.debatwedstrijd.be
  • Sapere Aude!: Elk jaar organiseren we, in samenwerking met Prik, Fakkeltjes, Hujo en deMens.nu een creativiteitswedstrijd voor leerlingen van de 3de graad in het lager onderwijs, scholieren van alle graden van het secundair onderwijs en studenten in het hoger onderwijs. Via deze website vind je meer informatie.
  • VUB-scholierendag: Een actieve denk- en doedag voor scholieren van de derdegraad secundair onderwijs aan de Vrije Universiteit Brussel tijdens de ‘Week van de Verlichting’. Op deze pagina kom je alles te weten over deze activiteit.

I LOVE NCZ

We maken graag promotie voor ons vak. Zo proberen we met leuke initiatieven en frisse ideeën ons vak te bemoedigen. Ook leerkrachten kunnen rekenen op toffe promofilmpjes voor tijdens de lessen en affiches voor in de lokalen. Meer info hierover vind je via het submenu ‘I love NCZ’.

digimores is steeds op zoek naar ondersteuning om de werking te garanderen

Ben je overtuigd een meerwaarde te bieden in een super enthousiast team van vrijwilligers? Wil je je mening en ideeën omzetten in daden en nieuwe initiatieven? Wil je met ons samenwerken? Laat het ons weten via info@digimores.org