Sapere Aude!

Heb de moed je van je eigen verstand en creativiteit te bedienen…

 

De vrijdenker

Sapere Aude is de naam van de creatieve wedstrijd die door WLE vzw-DigiMores georganiseerd wordt, in samenwerking met andere (vrijzinnige) partners. Het thema en de vorm wisselen jaarlijks.

Wil jij jouw leerlingen de moed bijbrengen om zich van hun eigen verstand en creativiteit te bedienen aan de hand van een leuke, inspirerende wedstrijd? Neem dan deel aan de Sapere Aude! wedstrijd 2014-2015 en misschien vallen jouw leerlingen wel in de prijzen.

De winnaars van deze wedstrijd worden bekend gemaakt tijdens de VUB-talks, gedurende de Week van de Verlichting.

Voor wie?

De Sapere Aude! wedstrijd is een creativiteitswedstrijd voor leerlingen van de derde graad lager onderwijs, scholieren van het secundair onderwijs (alle graden) en studenten van het hoger onderwijs. Deelnemers kunnen op persoonlijke titel meedoen aan de wedstrijd of als team.

Waarom meedoen?

Deelname aan de wedstrijd levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de procesdoelen van het vak NCZ. We willen via deze creatieve wedstrijd immers leerlingen (derde graad Ba.o), scholieren (alle graden van het S.O.) én studenten aanzetten tot nadenken en het uiten van hun mening over een (moreel) thema. We zorgen ook voor degelijke lesimpulsen en -ideeën, zodat jullie, leerkrachten NCZ, de deelnemers goed kunnen voorbereiden.

Meer weten?

Surf snel naar de gloednieuwe website of klik door naar de volgende pagina’s om het thema van dit jaar (en de vorige edities) te weten.