De Digimores debatwedstrijd

Hujo presenteert in samenwerking met de huizenvandeMens en deMens.nu de Digimores Debatwedstrijd!

teaser_debatwedstrijdZoals jullie misschien al lazen of hoorden, vieren we dit schooljaar het 5-jarig jubileum van de vrijzinnige debatwedstrijd.

De DigiMores debatwedstrijd is welbekend. Sinds 2010 nemen jongeren uit de derde graad secundair onderwijs het per duo verbaal tegen elkaar op. De thema’s zijn altijd anders, maar steeds maatschappelijk actueel en relevant! Hieronder verneem je hoe jij zelf kan mee bepalen waarover gedebatteerd zal worden.

Vorig jaar schaarde Hujo vzw zich achter de organisatie van de wedstrijd. Dit jaar slaan meerdere vrijzinnige partners de handen in elkaar om de 5de verjaardag gepast te vieren met een wel erg speciale editie!

Om alle leerkrachten en leerlingen, over heel Vlaanderen, de kans bieden om deel te nemen aan onze wedstrijd wordt er in 2015 in elke provincie én in Brussel een voorronde georganiseerd. Deze voorrondes gaan door tussen 28 februari en 7 maart.

De winnaars van deze voorrondes stoten door naar de nationale finale in Brussel. Op dit nationale evenement zullen de provinciale winnaars onderling uitmaken wie uitgeroepen zal worden tot beste debatduo van Vlaanderen!

Naast eeuwige roem voor de coaches, leerlingen en de school, zijn er ook dit jaar weer mooie prijzen in de wacht te slepen! Bovendien sluit deze wedstrijd perfect aan bij de procesdoelen rond zelfstandig denken en discussie rond stellingen die uitgestippeld werden voor ASO, BSO, KSO en TSO.

Moedig dus zeker jouw leerlingen van de 3de graad aan om zich te verdiepen in de thema’s en zich vol vuur en op basis van degelijke argumenten te verweren tijdens deze unieke debatwedstrijd!

Wij hopen alvast op een talrijke deelname te mogen rekenen!

Belangrijke info:

Nieuwe website

Surf snel naar: http://www.debatwedstrijd.be 

cropped-header021-300x43

Thema’s

  1. Het recht van jongeren om te gaan stemmen
  2. Reactie van het Westen op (jonge) Syriëstrijders
  3. Belang van levensbeschouwelijke vakken op school
  4. Schoonheid

Naar goede gewoonte zullen er daarna voor elk van deze thema’s referenties en filmpjes op de website worden geplaatst, waarmee leerkrachten in de les mee aan de slag kunnen.

Gezocht: helpende handen

Wij zoeken een aantal helpende handen om de organisatie van wedstrijd in de eigen provincie te ondersteunen. Het engagement kies je helemaal zelf afhankelijk van je interesse, goesting en tijd. Er zijn kleine of grotere taakjes. Zo zijn er per provincie nog mensen welkom die meewerken aan de organisatie en de communicatie van de wedstrijd in hun regio. Daarnaast zou het ook heel fijn zijn te kunnen rekenen op helpende handen de dag zelf (onthaal, receptie, jureren, modereren,…). Heb je zin om mee te werken of wens je wat meer informatie, stuur dan zeker een mailtje naar Eline@hujo.be of bel haar op het nummer 02/521.79.20.

Poster bestellen?

Wil je graag reclame maken voor de debatwedstrijd in jouw school? Bestel dan gratis posters en flyers! Stuur een mailtje naar Eline@hujo.be. Vergeet niet het adres van de school en het aantal posters te vermelden!